вторник, 20 август 2013 г.

ЗАЩО ЛЮБОВТА КЪМ СЕБЕ СИ Е ГРЯХ

(Не мога да повярвам, че вече е дошло времето, когато трябва да се убеждават Божиите хора, че любовта към себе си е грях. Това показва колко дълбоко е навлязла заблудата на дявола в християнските среди.)

Дали е случайно, че от 18 гряха, описани във 2-ро Тимотей 3-та глава, ПЪРВИЯТ Е СЕБЕЛЮБИЕ!

Първо, нека си изясним какво означава грях – всяко несъответствие на човешките действия, бездействия, мисли и дори намерения с Божия Свещен Закон. Буквалното значение на думата е „да пропуснеш целта, мишената”.
Второ,
Къде започна грехът, кой постави началото на греха – Езекил 28:15 „Ти бе съвършен в постъпките си от деня, когато бе създаден, догдето се намери беззаконие (грях) в тебе.” Трябва ли да се уточнява, че става въпрос за сатана?
Как – Езекил 28:17 „Сърцето ти се надигна поради хубостта ти; ти разврати мъдростта си поради блясъка си” Трябва ли да уточнявам, че това е любов към себе си?
Как влезе грехът в човечеството – Битие 3:1-6 „А змията беше най-хитра от всички полски зверове, които Господ Бог беше създал. И тя рече на жената: Истина ли каза Бог да не ядете от всяко дърво в градината? Жената рече на змията: От плода на градинските дървета можем да ядем; но от плода на дървото, което е всред градината, Бог каза: Да не ядете от него, нито да се допрете до него, за да не умрете. А змията рече на жената: Никак няма да умрете; но знае Бог, че в деня, когато ядете от него, ще ви се отворят очите и ще бъдете, като Бога, да познавате доброто и злото. И като видя жената, че дървото беше добро за храна, и че беше приятно за очите, дърво желателно, за да дава знание, взе от плода му та яде, даде и на мъжа си да яде с нея, та и той яде.”

С хитра стратегия:
  1. Посаждане на съмнение (Истина ли каза Бог…), 
  2. Лъжа (никак няма да умрете…), 
  3. Инсинуация, че Бог те мами, или задържа нещо от теб (но зна Бог…), 
  4. Изкушение  (ще бъдете като Бога…) 
Резултат – голяма измама, с опустошителни последствия…

От тогава насам сатана използва същата стратегия да мами хората и дори му е много лесно, защото хората се раждат с любовта към себе си и с непокорството и бунта към Бога. Защото, когато хората гледат себе си, своето си, техният поглед вече е отклонен от единствената цел, с която са създадени – БОГ. Самото им състояние е грях. Как може, тогава то да се предписва, като лекарство за какъвто и да бил проблем да обичат себе си?
Може, усмихва се ехидно сатана, като го опаковаме в „самочувствие”, „добро мнение за себе си”, „добър образ за самия себе си”, важното е да не гледат към Създателя си, защото тогава ще ми хванат лъжата. (Хитрата стратегия)

  1. Като ги накараме да се съмняват, че Бог е решението на всичките им проблеми, но трябва да си помогнат сами, нали знаете, помогни си сам, за да ти помогне и Бог. (Съмнението) 
  2. Като ги излъжем, че ако не обичат себе си, не могат в никакъв случай да обичат ближния си, както им е заповядано. Това е толкова убедително, че дори няма да се замислят за абсурдната му логика. Разбира се, че ще им е по-лесно да приемат, че причината не е в тяхното грешно естество, а в това, че не се обичат и ценят достатъчно. Това веднага ще запуши устата на викащата съвест. Дори ще им хареса, защото така ще могат без угризения да подхранват себелюбието си – имат си основателна причина – това е начинът да изпълним Божията воля да обичаме ближния си. Толкова ще им хареса, че ще си затворят очите за очевидната статистика – голямото мнозинство от хора, които не обичат ближните си, са тези, които обичат себе си. Много хора, които отричат себе си, го правят, защото обичат другите, повече от себе си. Тихо сега, че и техният Спасител направи точно това и им каза, че ако искат да го следват, и те трябва да се отрекат отсебе си. Тихо! (Лъжата)
  3. Ще направим инсинуация, така че да останат с впечатление, че Бог задържа нещо от тях, например: „Бог знае че, когато ви е било заповядано да обичате ближните си като себе си, нарочно е пропуснал да ви каже, че за да можете да го правите, трябва да обичате първо себе си! Но ето, аз сега съм тук, за да поправя този пропуск, слушайте мене, аз ще ви тълкувам Словото.” (Инсинуацията)
  4. Ще ги изкушим с това, от което си мислят, че идват всичките им страдания – взаимоотношенията. Всички жадуват да имат добри взаимоотношения, толкова са уморени от караници, омрази и крамоли – „Ако искате да имате добри взаимоотношения, трябва да обичате ближните си, като себе си. (Истина е!) Следователно ако искате да обичате ближните си, трябва първо да се научите да обичате себе си!” (Грешно логическо заключение! По тази тема по-подробно в публикацията "Отвратително!") Я, скрийте там това писание, казва дяволът, „Ако светът ви мрази, знайте, че Мене преди вас е намразил. Ако бяхте от света, светът щеше да люби своето; а понеже не сте от света, но Аз ви избрах от света, затова светът ви мрази. Помнете думата, която ви казах, слугата не е по-горен от господаря си. Ако Мене гониха, и вас ще гонят; ако са опазили Моето учение, и вашето ще пазят.” (Йоан 15:18-20)  Какви гонения, успокоява сатана, не е ли по-добре да си гледате на взаимоотношенията с околните, те са по-важни от взаимоотношенията с Бога. (Изкушението)

Хванах ли ви, потрива ръце дяволът, ето така се прави тънка, фина заблуда и измама! С опустошителни последствия…

А Исус, „като отвори устата Си поучаваше ги, казвайки: Блажени нищите по дух, защото е тяхно небесното царство.” Матей 5:2-3

P.S. От коментарите на тази публикация във FB, разбрах, че тази измама толкова дълбоко е навлязла в християнските среди, че е станала, като програмирано изявление: "Не можеш да обичаш другите, ако не обичаш себе си." Точно тук се бърка знанието за стойността на нашата душа, според цената, която беше платена за нея на кръста от нашия Спасител Исус Христос с емоцията "любов към себе си", която автоматично поставя всичко друго назад, като приоритет. По този въпрос – по-подробно в статията "Отвратително".



Свързани публикации:
Отвратително!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар